10 këshilla se si të përdorni kondicionerin tuaj në mënyrë efikase gjatë verës
6 Janar, 2023

10 këshilla se si të përdorni kondicionerin tuaj në mënyrë efikase gjatë verës

Ndiqni këto këshilla për mirëmbajtjen e kondicionerit tuaj për të shijuar temperaturat më të ftohta dhe faturat më të ulëta të energjisë elektrike gjatë verës.Një nga gjërat më të pakëndshme që mund t’ju ndodhë në mes të verës është prishja e kondicionerit. Për të shmangur këtë, ju këshillojmë të lexoni këtë artikull dhe të merrni parasysh këshillat e funksionimit të përshkruara në të.Përdorimi dhe mirëmbajtja jo e duhur e kondicionerit tuaj gjatë muajve të verës ka të ngjarë të rezultojë në fatura të larta të energjisë. Ka hapa specifikë që mund të ndërmerrni për të përmirësuar efikasitetin e sistemit tuaj të ajrit të kondicionuar dhe për të kursyer në kostot e energjisë elektrike. Për disa prej tyre, ju duhet të ndryshoni mënyrën e përdorimit të njësisë tuaj, ndërsa për të tjerët, duhet të kërkoni një teknik profesionist. Le të hedhim një vështrim se cilat janë këto hapa dhe si do të ndihmojnë në performancën e kondicionerit tuaj.

Planifikoni mirëmbajtjen e kondicionerit tuaj përpara verës

Kërkoni një kompani me reputacion për të kryer një kontroll të sistemit të ajrit të kondicionuar përpara sezonit aktiv. Këshillat e tjera në këtë listë do t’ju ndihmojnë gjithashtu të mirëmbani siç duhet kondicionerin tuaj, megjithatë askush nuk mund të kujdeset më mirë për të sesa një teknik profesionist. Kjo do t’ju japë qetësi se pajisja juaj është në gjendje të mirë dhe se nëse ka ndonjë mosfunksionim, do të merren masa në kohë.

Pastroni dhe ndërroni rregullisht filtrat

Për të ndihmuar kondicionerin tuaj të jetë sa më efikas dhe të pastrojë ajrin e brendshëm, sigurohuni që të pastroni dhe ndërroni rregullisht filtrat. Është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje filtrit që funksionon kondicioneri dhe të ndiqni udhëzimet e mirëmbajtjes.

Ju duhet të pastroni rregullisht filtrat e ripërdorshëm. Për ta bërë këtë, duhet të hiqni me kujdes pluhurin dhe papastërtitë sipërfaqësore me një fshesë me korrent, më pas thithni filtrin në ujë me sapun për 10-15 minuta dhe shpëlajeni. Më pas mund ta spërkatni me një perzierje të bërë vetë me uthull dhe ujë për të vrarë bakteret dhe ta lini të thahet jashtë. Nëse vëreni se rrjeta ka vrima, duhet të zëvendësoni filtrin me një të ri.Frekuenca e pastrimit duhet të jetë jo më pak se një herë në muaj. Për t’u siguruar që të mos harroni se kur keni pastruar për herë të fundit, mund të shkruani datën në filtër ose të vendosni një kujtesë në telefonin tuaj për datën që vendosni se dëshironi të bëni pastrimin tjetër. Ju duhet ta bëni këtë mirëmbajtje një zakon, ashtu si pastrimi rregullisht i shtëpisë tuaj.

Sigurohuni që zona rreth njësisë së jashtme të jetë e pastër

Asgjë nuk duhet të pengojë rrjedhën e ajrit të njësisë së brendshme dhe të jashtme. Hiqni të gjitha mbeturinat, duke përfshirë barërat e larta dhe shkurret nëse janë të pranishme. Mbajeni të pastër njësinë e jashtme dhe zonën përreth saj për të ndihmuar sistemin të funksionojë siç duhet.Shmangni hapjen dhe mbylljen shumë shpesh të dyerve dhe dritareve