Kondicionerët në dysheme – Çfarë duhet të dini rreth tyre
31 Mars, 2022

Kondicionerët në dysheme – Çfarë duhet të dini rreth tyre

Në cilat raste është më mirë të zgjidhni një kondicioner në dysheme? Kondicionerët janë sistemet më të përhapura të ngrohjes dhe ftohjes. Ato janë të disponueshme në variante të ndryshme kështu që ju keni mundësinë të zgjidhni atë të duhurin për nevojat tuaja. Disa nga kondicionerët më të njohur janë kondicionerët në dysheme. Nëse ende nuk jeni të sigurt nëse ato janë zgjedhja e duhur për ju, lexoni këtë artikull. Këtu, ne do të shqyrtojmë gjithçka që ju duhet të dini rreth tyre. Për cilat dhoma janë të përshtatshme kondicionerët në dysheme? Kondicionerët në dysheme janë një opsion i preferuar dhe i përshtatshëm për klimatizimin e ambienteve tregtare, palestrave, restoranteve dhe zyrave. Një sistem i tillë rekomandohet për ajër të kondicionuar në shtëpi vetëm në dhoma të mëdha. Dhoma të tilla janë, për shembull, dhoma të tipit të dhomës së ndenjes me plan të hapur me një kuzhinë në një. Për shkak të fuqisë së tyre të lartë, këto sisteme të ajrit të kondicionuar janë të përshtatshme për dhoma të mëdha mbi 30 metra katrorë. Kondicioner në dysheme – çfarë është? Ky kondicioner inverter ka efikasitet të mirë energjetik si në modalitetin e ngrohjes ashtu edhe në atë të ftohjes. Ka dy njësi – të brendshme dhe të jashtme.Mund të vendoset në çdo pjesë të dhomës për aq kohë sa ka hapësirë të mjaftueshme për të. Karakteristikë e njësisë së brendshme është forma e saj e zgjatur dhe aftësia e saj për të shpërndarë mirë rrjedhën e ajrit në dhoma të mëdha. Njësia e jashtme është shumë e ngjashme me sistemet e tjera të ndarjes. Karakteristikë tjetër e këtij kondicioneri është arritja e shpejtë e temperaturës së caktuar. Prandaj, është gjithashtu shumë i përshtatshëm për kondicioner në restorante dhe objekte tregtare. Si funksionon kondicioneri në dysheme? Siç u përmend, ky kondicioner dallohet për njësinë e brendshme të gjatë dhe të gjatë. Ndryshe nga kondicionerët e montuar në mur, kondicionerët kolonë vendosen në tokë. Në këtë mënyrë, ata nuk zënë hapësirë nga muri juaj. Megjithatë, është mirë të kihet parasysh se kondicionerët me kolonë zënë hapësirë edhe në lartësi. Prandaj, është mirë të mendoni se ku do t’i vendosni ato.Ata gjithashtu funksionojnë me një ventilator të fuqishëm ajri që ftohet ose nxehet sipas kërkesave tuaja. Kur zgjidhni një vend për kondicionerin, mbani në mend se rryma e ajrit nuk duhet të drejtohet drejtpërdrejt nga njerëzit ose pajisjet elektrike. Kjo është veçanërisht e vërtetë në restorantet ose zyrat ku njerëzit janë të palëvizshëm për periudha të gjata kohore. Modelet e reja të kondicionerëve kolonë kanë cilësime për të ridrejtuar rrjedhën e ajrit, gjë që është shumë e përshtatshme për përdoruesit.Kondicioneri në dysheme tërheq ajrin nga dhoma dhe e ftoh ose e ngroh atë dhe më pas e nxjerr jashtë. Duke kaluar nëpër kondicioner, ajri pastrohet nga pluhuri dhe papastërtitë e tjera. Kështu, banorët mund të shijojnë ajër të pastër .