Si të zgjasni jetën e kondicionerit?
10 Tetor, 2022

Si të zgjasni jetën e kondicionerit?

Nëse kondicioneri juaj nuk funksionon mirë, mund të mos jetë faji i vetë njësisë. Pjesa më e madhe e performancës së tij varet nga mënyra se si kujdeseni për të dhe sa shpesh kontrolloni gjendjen e tij. Në këtë artikull, ne do t’ju japim disa këshilla se si mund të zgjasni jetën e sistemit tuaj të ajrit të kondicionuar dhe si ta mbani atë në gjendje të mirë.

Si mund ta zgjatni jetën e kondicionerit tuaj?

1 Servis i rregullt

Kujdesi për kondicionerin tuaj është çelësi i performancës së tij. Sado që dëshirojmë të blejmë një sistem për ta instaluar dhe të mos mendojmë më për të, por thjesht ta përdorim, nuk ka asnjë mënyrë që të qëndrojë në formë të përsosur pa servis.

Në fakt, mungesa e shërbimit cilësor do të ulë efikasitetin e njësisë dhe do të shkurtojë jetëgjatësinë e saj. Pra, mos e privoni veten nga komoditeti juaj, përkundrazi caktoni një takim për mirëmbajtjen e kondicionerit tuaj. Është më mirë nëse e bëni në pranverë dhe vjeshtë kur nuk e përdorni aq shumë.

2 Kontrollimi i instalimit elektrik të shtëpisë tuaj

Qarku elektrik duhet të jetë në gjendje të përballojë ngarkesën e të gjitha pajisjeve, prandaj sigurohuni që të kontrolloni gjendjen e tij. Nëse furnizimi me energji elektrike është i çrregullt, ka shumë të ngjarë që herët a vonë do t’ju duhet të kryeni riparime të kondicionerit. Energjia elektrike e çrregullt është në fakt mjaft e rrezikshme për kondicionerët.

Për të stabilizuar qarkun, mund të përdorni një rregullator ose stabilizues të tensionit. Ajo që bëjnë këto pajisje është se e mbajnë energjinë elektrike brenda kufijve të duhur. Një qark elektrik i qëndrueshëm do të sigurojë fuqi të mirë për kondicionerin. Ai gjithashtu do të mbrojë pajisjen tuaj nga dëmtimet elektrike.

3 Pastroni rregullisht kondicionerin dhe shtëpinë tuaj

 

Pastrimi i filtrave të ajrit është një domosdoshmëri që kondicioneri juaj të funksionojë mirë. Rrjedha e ajrit nuk do të jetë në gjendje të qarkullojë lirshëm nëse filtrat janë të bllokuar me papastërti. Nëse kjo e bën të vështirë për ju, gjithmonë mund të kërkoni ndihmë profesionale ose të lexoni më shumë rreth pastrimit të kondicionerit. Është gjithashtu një ide e mirë të pastroni serpentinen e avulluesit dhe linjën e shkarkimit.Përveç kujdesit për kondicionerin tuaj, është gjithashtu e rëndësishme të pastroni rregullisht shtëpinë tuaj. Gjithashtu, kur kondicioneri është në punë, dhe dhoma është e ndotur, mbingarkohet sepse punon më shumë për të pastruar ajrin në dhomë. Mbingarkesa do të ndikojë në jetëgjatësinë e saj.

4 Instalimi i duhur

Shumë përdorues e nënvlerësojnë instalimin e kondicionerit. Gjithmonë punësoni një kompani profesionale të instalimit të ajrit të kondicionuar. Duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme rreth njësisë së jashtme dhe të brendshme për të lejuar që ajri të rrjedhë lirshëm.Instalimi i duhur përcakton nëse do të jeni në gjendje të merrni ajër të kondicionuar efikas. Mbyllja e kondicionerit dhe e shtëpisë suaj duhet të jetë e cilësisë së mirë në mënyrë që të mos shpenzoni asgjë nga ajri i kondicionuar. Me një mbyllje joadekuate, njësia do të punojë më shumë për të arritur temperaturën e caktuar dhe kjo do të ndikojë në faturat tuaja të energjisë dhe jetëgjatësinë e saj.

5 Temperatura e funksionimit

Jetëgjatësia e kondicionerit tuaj varet gjithashtu nga mënyra se si e përdorni. Nëse vendoset shpesh në modalitetin turbo ose në shkallë tepër të ulëta ose të larta, kjo do të ndikojë në performancën e tij.Kur jeni në ambiente të mbyllura në modalitetin e ngrohjes, është mirë që kondicionerin ta përdorni në 22-26 gradë, ndërsa temperaturat e rekomanduara për verën në modalitetin e ftohjes janë 25-26 gradë. Në këtë mënyrë, pajisja juaj nuk do të mbingarkohet dhe ju mund të shijoni ajër të kondicionuar efikas për më gjatë.Gjithashtu ju këshillojmë të mos e fikni kondicionerin kur nuk jeni në dhomë. Gjatë kësaj kohe, është mirë që sistemi të ulet 5 gradë në modalitetin e ngrohjes dhe 3-4 gradë në verë.Kondicionerët janë metoda më e mirë për ngrohjen dhe ftohjen, por jo vetëm kaq. Ato ofrojnë ajër të pastër dhe kanë një sërë veçorish për t’ju ndihmuar të arrini rehati më të madhe. Investimi në një pajisje të tillë për shtëpinë tuaj është sigurisht i mirë. Për të përfituar sa më shumë nga ajo, duhet të kujdeseni për të.Ndiqni këto metoda të thjeshta dhe do të keni fatura më të ulëta të energjisë dhe një sistem kondcionimi më të fortë që do t’ju ofrojë komoditetin që ju nevojitet për më gjatë.