Përparësitë e kondicionerëve në dysheme
8 Korrik, 2022

Përparësitë e kondicionerëve në dysheme

Karakteristikat dhe përfitimet e sistemeve të ajrit të kondicionuar në dysheme.

Kërkesa për kondicionerët e dyshemesë po bëhet gjithnjë e më e madhe. Investimi në kondicionerët e dyshemesë është pak më shumë në krahasim me kondicionerët mural, por modelet tokësore janë zgjedhja më e mirë në disa raste. Ky artikull do të nxjerrë në pah avantazhet e këtyre modeleve  dhe për cilët përdorues do të ishin të përshtatshëm.

Këta kondicionerë janë të përshtatshëm për instalim afër dyshemesë. Ato janë funksionale, zënë pak hapësirë ​​dhe mjaft silencioz. Por këto nuk janë avantazhet e vetme të një kondicioneri dyshemeje.

Janë funksionale

Këta janë kondicionerë inverter që mund të funksionojnë në modalitetin e ftohjes dhe ngrohjes. Karakteristikë e tyre është shfrytëzimi i konveksionit natyral në Heat Mode ,  duke ngrohur me shpejt ambjentin dhe duke reduktuar konsumin e energjisë. Ata kanë një sistem vetë-pastrimi, dhe disa modele kanë kontroll Wi-Fi. Ju mund ta kontrolloni kondicionerin e dyshemesë me telefonin tuaj nëpërmjet një aplikacioni të veçantë nëse keni akses në internet.

Janë te qete.                

Kondicionerët e dyshemesë janë jashtëzakonisht të qetë, duke i bërë ato të përshtatshëm për instalim në dhomën e gjumit. Do të jeni në gjendje të relaksoheni dhe të bini në gjumë të qetë në një temperaturë të rehatshme.

Opsioni ekologjik i ajrit të kondicionuar

Shumica e modeleve punojnë me një ftohës të ri që është shumë më miqësor ndaj mjedisit se paraardhësit e tij.

Ofrojnë ajër të pastër

Kondicionerët e dyshemesë neutralizojnë aromat dhe parandalojnë mykun.Filtrat bllokojnë pluhurin dhe alergjenët e tjerë, duke pastruar kështu dhomën.

Efikasitet i lartë i energjisë

Ata kanë një vlerësim të lartë të energjisë, duke i bërë ato shumë ekonomike. Falë kësaj, ato gjithashtu kanë më pak ndikim në mjedis.

Dizajn elegant

Dizajni i pastër dhe elegant do të përshtatet në mënyrë të përkryer në çdo dhomë që keni. Trupi i thjeshtë është i hollë dhe mezi i dukshëm.

Ekonomik

Edhe nëse investimi i një kondicioneri dyshemeje duket i madh, do të keni fatura më të ulëta të energjisë.

Instalim i lehtë

Ato janë të lehta për t’u instaluar dhe qëndrojnë të vendosura në dysheme. Falë kësaj, ato do të jenë më të aksesueshme për ju dhe mund t’i pastroni rregullisht. Besoni profesionistëve dhe lërini ata të instalojnë sistemin tuaj të ajrit të kondicionuar sepse instalimi është i një rëndësie të madhe. Që një pajisje të funksionojë me efikasitet, ajo duhet të instalohet siç duhet.

Këshilla kur përdorni kondicionerë në dysheme

Zgjidhni një temperaturë të arsyeshme. Nuk duhet të ketë shumë ndryshim në temperaturën brenda dhomës dhe atë jashtë.

Pastroni rregullisht filtrat që të mund të funksionojnë normalisht dhe të bllokojnë pluhurin dhe alergjenët.

Pastroni rregullisht edhe njësinë e brendshme, sepse duke qenë se është e montuar ne nivelin e dyshemese , supozohet se mbledh pluhur.

Një herë në vit duhet bërë një kontroll profesional i mirëmbajtjes.

Kondicioner dyshemeje apo kondicioner muri per shtepi?

Nëse jeni ende në dyshim për të blerë një kondicioner dyshemeje, mos hezitoni të bëni disa krahasime me llojet e tjera të kondicionerëve. Kur zgjedhin një kondicioner shtëpiak, konsumatorët më së shpeshti zgjedhin midis një kondicioneri dyshemeje dhe një kondicioneri muri.Për të zgjedhur opsionin më të mirë, duhet të merrni parasysh të mirat dhe të këqijat e secilit sistem.Për shembull, kondicionerët e murit kanë instalim dhe mirëmbajtje më të komplikuar, por filtrat e tyre nuk ndoten aq sa kondicionerët e dyshemesë. Ata janë më efikas në modalitetin e ftohjes në krahasim me kondicionerët e dyshemesë.

Shumica e modeleve të kondicionerëve të dyshemesë kanë dy rryma ajri, njëra e drejtuar lart dhe tjetra poshtë. Rrjedha e ulët e ajrit siguron rehati të domosdoshme të ngrohjes. Falë tij, këmbët tuaja nuk do të jenë të ftohta. Dhoma nxehet shpejt dhe në mënyrë të barabartë.

Ju gjithashtu mund të instaloni kondicionerin në dysheme nën dritare ose në tavane të pjerrëta. Megjithatë, në të njëjtën kohë, duhet të zgjidhni një vend instalimi ku mobiljet në shtëpinë tuaj nuk do të pengojnë rrjedhën e ajrit.Për disavantazhin e kondicionerëve të dyshemesë mund të merret parasysh kostoja e tyre e lartë. Megjithatë, ato do t’ju ndihmojnë të kurseni në faturat tuaja të energjisë elektrike në planin afatgjatë.

Një tjetër gjë që mund të konsiderohet si një disavantazh është se filtrat e kondicionerëve të dyshemesë ndoten më shumë dhe duhet të pastrohen shumë më shpesh për shkak të vendosjes së tyre të ulët.Nëse keni një shtëpi me mure të pjerrëta dhe keni nevojë për ngrohje të mirë, bëjeni shtëpinë tuaj më efikase në energji me një kondicioner dyshemeje. Investimi në të do të paguhet për disa muaj, dhe atëherë do të keni vetëm fitim!

Çfarëdo lloj kondicioneri që zgjidhni, pastrimi është i një rëndësie të madhe për njësinë tuaj. Mirëmbajtja e rregullt do të zgjasë jetën e sistemit tuaj të ajrit të kondicionuar.