Erë e pakendshme nga kondicioneri – shkaqe dhe këshilla se çfarë mund të bëni
23 Nëntor, 2022

Erë e pakendshme nga kondicioneri – shkaqe dhe këshilla se çfarë mund të bëni

Kur ktheheni në shtëpi pas një dite rraskapitëse në punë, ne e dimë që duhet të relaksoheni, të ndiheni rehat dhe të mos mendoni për problemet. Shumë prej jush me siguri mbështeten te kondicioneri për komoditetin e shtëpisë dhe nëse vjen një erë e pakëndshme prej tij, mund të ketë një mosfunksionim në sistem që do të përkeqësohet me kalimin e kohës. Ne ju sugjerojmë të hetoni shkaqet e mundshme dhe të kontrolloni sistemin tuaj të ajrit të kondicionuar për të rivendosur komoditetin në shtëpinë tuaj.Ne do të hedhim një vështrim në disa nga arsyet më të zakonshme pse një erë e pakëndshme mund të vijë nga kondicioneri juaj. Meqenëse erërat dhe dëmtimet mund të ndryshojnë, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje saktësisht asaj që nuhatni në ajër. Le të hedhim një vështrim në aromat e ndryshme, arsyet për të cilat mund të jenë dhe zgjidhjet e problemeve.

Llojet e aromave të kondicionerit, shkaqet e mundshme dhe çfarë mund të bëni

  1. Kondicioneri juaj ka erë si gazi i makinës?

Nëse ndjeni erën e gazit të makinës, nuk është normale pasi kondicioneri nuk është një pajisje që punon me një motor me djegie të brendshme. Me shumë mundësi, kjo erë është një sinjal i një rrjedhjeje ftohës. Ky është një problem që duhet të trajtohet sa më shpejt të jetë e mundur, pasi ftohësi përmban kimikate të rrezikshme për mjedisin. Nëse ndjeni erë kimikatesh, fikeni pajisjen menjëherë, hapni dritaret e shtëpisë tuaj për të ajrosur dhe kontaktoni një teknik profesionist të ajrit të kondicionuar.

  1. A ka erë djegie kondicioneri?

Kondicioneri përmban shumë komponentë elektrikë. Nëse ndjeni erë tymi ose plastikë të djegur, ka të ngjarë që një nga këta komponentë të jetë prekur. Meqenëse ndreqja e një problemi të tillë kërkon aftësi të veçanta dhe mund të jetë e rrezikshme të përpiqeni ta rregulloni vetë, ju këshillojmë të kontaktoni një teknik i cili do të riparojë shpejt komponentin e saktë të dëmtuar.Nëse nuk e keni përdorur pajisjen për muaj të tërë, ndoshta ka pluhur të grumbulluar në pjesët e brendshme. Kur ndizni kondicionerin, mund të ndjeni një erë djegieje. Nëse ndjeni erë të pakëndshme për disa ditë, fikni pajisjen dhe kërkoni ndihmë profesionale

  1. Era e vezëve të ndenjura nga kondicioneri

Mund të ketë kafshë të ngordhura të ngecura në kanalet e kondicionerit nëse ka erë të kalbur, si insekte, zogj ose brejtës. Nuk mund ta gaboni këtë erë, e cila përkeqësohet shumë kur ndizni njësinë. Përveçse është e pakëndshme, kjo është gjithashtu e rrezikshme për pajisjet tuaja pasi mund të çojë në dëmtime të tjera më të rënda.

Për të përballuar këtë problem, mund të përpiqeni të gjeni vendndodhjen e saktë nga vjen era e pakëndshme dhe të hiqni kafshën. Më pas, pastroni vendndodhjen dhe kontrolloni kanalet për çarje që duhet të mbyllen. As në këtë rast nuk duhet ta bëni vetëm – gjithmonë mund të kontaktoni një kompani që ofron mirëmbajtjen dhe riparimin e ajrit të kondicionuar.

  1. Erë myku nga kondicioneri

Kjo është një nga aromat më të zakonshme të kondicionerit që mund të hasni. Shkaku më i mundshëm është mbajtja e ujit në linjën e kullimit, duke çuar në formimin e mykut.Një tregues i një problemi të tillë mund të jetë gjithashtu një rrjedhje nga njësia e brendshme e kondicionerit dhe formimi i një vendi të lagësht rreth tij.Gjithashtu, nëse jetoni në një zonë me lagështi të lartë dhe nuk i keni pastruar filtrat e kondicionerit tuaj kohët e fundit, në to mund të jetë formuar myk. Kontaktoni një teknik profesionist i cili do të gjejë shkakun e saktë dhe do të pastrojë kanalet dhe kanalet nëse është e nevojshme. Për të reduktuar lagështinë në dhomë, mund të përdorni një delageshtues.

  1. Era e tymit të cigares nga kondicioneri

Nëse ju ose të ftuarit tuaj keni pirë duhan në dhomën ku funksionon kondicioneri, ka të ngjarë që ky tym dhe erë bajate të mbetet edhe pas ajrosjes së dhomës. Arsyeja? Kur kondicioneri

është në punë, fluksi i ajrit kalon përmes filtrit dhe serpentines së avullimit. Këta përbërës thithin aromat nga ajri dhe vazhdojnë të fryjnë grimcat e duhanit në dhomë. Zgjidhja – ndërroni rregullisht filtrat, pastroni pajisjen dhe shmangni pirjen e duhanit në dhomë. Kjo është mënyra e vetme e sigurt për të hequr erën e tymit të cigares.

Mbani në mend se grumbullimi i grimcave të tilla në ajër mund të çojë në reaksione alergjike dhe dhimbje koke.Kur keni ndonjë mosfunksionim në kondicionerin tuaj, qoftë ai i lidhur me erë të pakëndshme apo jo, ju këshillojmë të kërkoni shërbimet e një kompanie riparimi dhe mirëmbajtjeje të ajrit të kondicionuar. Në këtë mënyrë, do të jeni të sigurt se problemi do të zgjidhet shpejt dhe me efikasitet.Tani ka modele inteligjente të kondicionerëve që mund të kontrollohen me aplikacione celulare dhe web për telekomandë. Ky lloj kontrolli Wi-Fi ju jep mundësinë që të keni gjithmonë kontroll mbi kondicionerin